Verbeta | Rob Dillmann

Rob Dillmann

Verbeta | Rob Dillmann

“Kwaliteit van zorg en het verbeteren en innoveren daarvan heeft voor mij altijd voorop gestaan.”

Meer over Rob

Het verbeteren van de zorg loopt als een rode draad door mijn loopbaan in de zorg. Ik zie altijd wel aanknopingspunten om een stap richting betere zorg voor patiënten te zetten. Een tweede rode draad is om altijd aan te sluiten bij het perspectief van professionals, omdat zorg altijd mensenwerk is.

Wat me daarin prikkelt is de versnippering in de zorg en waar patiënten (en professionals!) heel veel last van hebben We geven zelden zorg vanuit een integraal patiënt- en procesperspectief. En daar kan continu verbeteren (Kai Zen) vanuit de lean filosofie enorm helpen, zeker wanneer dat gecombineerd wordt met een scherp oog op de toegevoegde waarde voor patiënten. De waarde stroom centraal plaatsen zorgt voor tevreden patiënten en enthousiaste en bevlogen professionals.

Deze ervaringen zet ik graag in voor het team en voor de partners en klanten van Verbeta.

Wie ben ik?

Na mijn studie Geneeskunde in Amsterdam ben ik gepromoveerd op de ziekte van Alzheimer. Na mijn functie als universitair docent aan de medische faculteit van de VU ben ik gaan werken bij de KNMG en de Orde van Medisch Specialisten, om daarna 18 jaar ziekenhuisbestuurder te zijn. Kwaliteit van zorg en het verbeteren en innoveren daarvan heeft voor mij altijd voorop gestaan. Het combineren van het praktische en het strategisch perspectief vind ik mooi. Ik beschouw mij zelf als Amsterdammer en woon in Weesp (nu sinds enkele jaren onderdeel van Amsterdam). Een goed boek, in combinatie met een mooi glas wijn, afgewisseld met veel watersport (zeilen, roeien) houdt mij fit en vrolijk.