Training en coaching

De trainingen en opleidingen van Verbeta zijn ontwikkeld door onze eigen medewerkers, gebaseerd op de behoeften die wij zien binnen ons werkveld. Onze trainingen zitten vol met ‘echte’ casuïstiek. Met onze praktijkgerichte aanpak enthousiasmeren en ontwikkelen we medewerkers en leidinggevenden om aan de slag te gaan met Lean en veerkrachtontwikkeling.

Het succes van het geleerde hangt af van het vermogen om dit effectief in te zetten in de eigen praktijk. Daarom combineren wij het liefst ‘off-the-job’ leren (training) met coaching ‘on-the-job’. Wij noemen het ‘on-the-job’ om te benadrukken dat begeleiding plaats moet vinden op de werkvloer, waar het echte werk gebeurt. Het stelt ons en de coachees in staat om beter te begrijpen hoe processen functioneren, hoe medewerkers presteren en waar verbeteringen mogelijk zijn.

De coaching die we verzorgen omvat een breed scala aan onderwerpen, gelinkt aan onze trainingsmogelijkheden en van teameffectiviteit vergroten tot missievertaling. Onze aanpak is gebaseerd op het stellen van vragen, het aanmoedigen van kritisch denken en het leren zien van uitdagingen en kansen. Onze rol is om hen te begeleiden, te ondersteunen en te inspireren terwijl ze hun eigen weg naar succes uitstippelen.

Het resultaat van onze training en coaching levert direct en indirect waarde voor de deelnemer, de organisatie en de (eind)klant. Samen streven we ernaar het goede te doen!

Lean trainingen

Verbeta | Vogelvlucht training

Vogelvlucht

Wil jij in een paar uur meer te weten komen over lean? Dat kan tijdens onze Lean Vogelvlucht workshop. Op een interactieve manier maak je kennis met de basisprincipes van lean als bedrijfsfilosofie. Leren door te doen!

Verbeta | Yellow Belt training

Yellow Belt

Hoe kan je beginnen met verbeteren? Hoe maak je je collega’s enthousiast? En hoe pas je met je team continu verbeteren toe in de dagelijkse werkzaamheden? De Yellow Belt opleiding vormt hiervoor een perfect startpunt.

Verbeta | Green Belt training

Green Belt

Wil je met je team aan de slag met continu verbeteren? Hoe krijg je dan je collega’s ook enthousiast? En hoe pas je met je team verbeteren toe in de dagelijkse werkzaamheden? De groepstraining Green Belt is de ideale optie.

Verbeta | Training en coaching

Black Belt in Lean Coaching

Deze opleiding is ontwikkeld om jou te helpen ontwikkelen tot interne (lean) coach. Je leert anderen, waaronder ook je leidinggevende, te ondersteunen bij verbeteringen en het verder bouwen aan de cultuur van continu verbeteren.

Verbeta | Lean Leiderschap training

Leiderschap

In de opleiding ‘Lean Leiderschap’ wordt door middel van interactieve sessies en diverse simulaties de ‘leiderschapstoolbox’ stevig aangevuld. De deelnemer ontwikkelt een nieuwe verfrissende kijk op de eigen organisatie.

Verbeta | Masterclass training

Masterclass

In de Masterclass Lean Leiderschap worden het bestuur en management team geactiveerd en aan het denken gezet in de principes van Lean Leiderschap aan de hand van het Liker-model en wordt direct de koppeling met de praktijk gemaakt.

Veerkracht trainingen

Verbeta | Mentale kracht training

Mentale kracht

Tijdens deze training gaan we aan de slag met jouw mentale kracht. Ontdek hoe je stress herkent en veerkracht opbouwt. Leer vaardigheden om beter met uitdagingen en spanning om te gaan. Samen bouwen we aan jouw innerlijke kracht!

Verbeta | Teameffectiviteit training

Teameffectiviteit

Het doel van de training teameffectiviteit is rust en structuur creëren onder wisselende en stressvolle omstandigheden. Ook het werken aan continue inzetbaarheid en weerbaarheid van medewerkers komt in deze training aan bod.

Verbeta | Veerkracht trainingen

Leiderschapsrollen

In deze training leer je jouw stijl als leider herkennen en af te stemmen op verschillende omstandigheden en behoeften van je teamleden. Dit doe je aan de hand van het inzetten van bewust gekozen leiderschapsrollen.

Verbeta | Outdoor praktijkdag

Outdoor praktijkdag

Tijdens de Outdoor praktijkdag ontdek je als individu en als team waardevolle lessen in leiderschap en samenwerking. Je wordt uitgedaagd onder ‘extreme’ omstandigheden te werken, wat je helpt je grenzen te verleggen en je persoonlijke veerkracht te vergroten.

Workshops

Verbeta | Omgaan met weerstand workshop

Omgaan met weerstand

Tijdens de workshop Omgaan met weerstand gaan we de slag met voorbeelden van weerstand uit jouw eigen dagelijkse praktijk en geven we je antwoorden op de volgende vragen: Hoe ga je weerstand begrijpen? Hoe kun je hierop anticiperen en hoe ga je ermee om?

Verbeta | Veranderboodschap workshop

Veranderboodschap

In deze workshop leer je hoe je de communicatie over de verandering zo goed mogelijk afstemt op de behoeften van je collega’s. Ook ga je op zoek naar wat je collega’s belangrijk vinden zodat je de verandering die komt daaraan kan verbinden.

Verbeta | Tour over de vloer workshop

Tour over de vloer

Praktische toepassingen van Lean management in de zorg en het onderwijs. Krijg inzicht in het verbeteren van processen, verhogen van efficiëntie en het leveren van waarde aan zowel patiënten als studenten en de professionals die er werken.

Verbeta | Ons workshop aanbod

Workshop aanbod

Al onze workshops zijn gericht op het ontwikkelen van concrete en praktijkgerichte vaardigheden. De link tussen theorie en praktijk verhoogt niet alleen het leerrendement, maar vooral de impact in de praktijk! Bekijk ons gehele aanbod.