Ontstaansgeschiedenis

Onze organisatie heeft zijn oorsprong in Instituut Verbeeten

Verbeta | Teamleden

Welkom bij Verbeta

We nemen je mee in onze ontstaansgeschiedenis en de zaken die wij als Verbeta echt belangrijk vinden. Hieronder tref je slechts een samenvatting, maar schroom niet om in contact te komen, want we vertellen je graag ons hele verhaal.

Ontstaan

Onze organisatie heeft zijn oorsprong in Instituut Verbeeten, een gespecialiseerd ziekenhuis voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde met vestigingen in Tilburg, Breda en Den Bosch. Hier zijn de eerste initiatieven in 2008 opgestart om processen te verbeteren en met verbeterborden te werken aan een beginnende cultuur van continu leren en verbeteren. Met succes, want dit leidde in het instituut tot een breedgedragen ‘Lean manier van denken en werken’. De toenmalige kartrekkers van dit initiatief werden verenigd in een intern lean team.

Toen andere (zorg)organisaties hulpvragen stelden aan het interne lean team, werd in 2013 Lean Verbeeten als zelfstandige organisatie geboren. Onder deze naam hebben we 10 jaar met steeds diversere organisaties gewerkt aan continu verbeteren. Al snel waren het niet alleen ziekenhuizen en andere zorginstellingen met wie we samenwerkten. Ook onderwijsorganisaties en woningcorporaties zijn tot onze vaste opdrachtgevers en partners gaan behoren.

Naast het feit dat we met steeds meer verschillende organisaties gingen samenwerken, werden ook onze eigen expertises die we combineerden in onze aanpak steeds breder. Het concept van Lean Verbeeten paste niet meer zo goed bij onze groei. Daarom is er na 10 jaar besloten dat het tijd werd voor een nieuwe naam:

Verbeta

  • Een verbastering van verbena, een plant: omdat alle beelden die met groei en natuur te maken hebben goed passen bij hoe we naar de wereld kijken;
  • Een verbastering van verbeter: omdat beter een belangrijke stap is richting het goede doen;
  • Een knipoog naar onze roots bij Instituut Verbeeten.

Het logo symboliseert een druppel die resoneert in een plas. Resoneren is wat we hopen te bereiken binnen het werk wat we doen; resoneren met de mensen met wie we werken, verbeteringen die door resoneren op afdelingen en verder binnen de organisatie.

We streven ernaar het goede te doen. Wat dat inhoudt? Dat lees je hier.

Verbeta | Teamleden

Meer weten?

Wil je meer informatie of vrijblijvend kennismaken en mogelijkheden verkennen?

Neem dan contact met ons op via dit contactformulier.

Verbeta | Steven Leenheer
Steven Leenheer