Lean Leiderschap

Samen bouwen aan een cultuur van continu verbeteren

Verbeta | Lean Leiderschap

Introductie

Leiderschap is een belangrijke randvoorwaarde in het werken aan een cultuur van continu verbeteren. Met een inspirerende missie inspireert de Lean leider en zet de medewerkers aan tot actie. Hoe kun jij dit vormgeven? Wij laten je zien hoe je verbeterpunten op een routinematige manier bespreekt met het team op basis van de PDCA-methodiek. Op een coachende manier vergroot je als Lean leider het potentieel van de medewerkers om aan deze punten te werken. Daarnaast leer je hoe je grip op werkprocessen houdt door te werken met standaarden en afwijkingen. Respect en dienstbaarheid kenmerken jouw gedrag als leider. Niet alleen de medewerkers kunnen continu leren en ontwikkelen: dat geldt ook voor jou!

5 dagen van 09:00u – 16:30u en 5 intervisie bijeenkomsten van 9:00u – 12:00u

Incompany (max. 12 deelnemers) of open inschrijving

Incompany € 27.000,- | Open inschrijving € 3.650,-

Wat ga je leren?

Het doel van de Lean Leiderschap opleiding is om leidinggevenden te voorzien van een gedegen basiskennis van Lean management en bewustwording te creëren van het eigen gedrag hierbij. Middels interactieve vormen wordt de vertaalslag gemaakt naar continu verbeteren in de eigen praktijk. Belangrijk doel hiervan is om de leidinggevenden te laten experimenten met het vertonen van nieuw gedrag, passend bij een cultuur van continu verbeteren waarbij gezocht wordt naar het vinden van de juiste balans tussen de analytisch-rationele benadering (hard, technieken, processen) en de sensitief-intuïtieve aanpak (zacht, omgaan met mensen) van leidinggeven.

Voor wie is deze training?

De opleiding is uitermate geschikt voor functioneel of hiërarchisch leidinggevenden die aan een cultuur van continu verbeteren willen werken in de eigen organisatie. De opleiding kan zonder specifieke vooropleiding gevolgd worden.

Verbeta | Lean Leiderschap

Lean Leiderschap ervaringen

“Na deze scholing als vervolg op mijn Green Belt jaren geleden, heb ik nu pas het gevoel dat ik de Lean materie beter begrijp en in ‘mijn DNA’ heb zitten. Juist door de eigen praktijk als uitgangspunt te nemen en deze steeds toe te kunnen passen. En dat vooral samen met ons Managementteam te kunnen doen waardoor alles op maat kon. Het helpt dan wel dat één van de trainers ook uit het onderwijsveld komt. Tenslotte heb ik persoonlijk ook volop energie gekregen uit deze training om verder aan de slag te gaan. Heel erg bedankt daarvoor!”

Summa College

“Verbeta heeft mij meer bewust gemaakt om te werken vanuit klantwaarde i.p.v. organisatiebelang. Mijn rol van teamleider is verschoven naar facilitator en borgen van standaarden i.p.v. problemen oplossen, want dit doen de teams nu zelf.”

SJG Weert

“Na elke trainingsdag ontstond er een feest van herkenning in de praktijk. Met dank aan een gouden duo aan docent en vakmanschap.”

WonenBreburg

“Leerzame cursus en fijne coaches die goede begeleiding geven om onze afdelingen langzaam maar zeker lean te leren denken en werken. Zij waken over de rode draad, de voortgang en het proces. Daar waar je zelf soms in de waan van de dag niet toe komt aan verbeteren op de werkvloer. Ook de vertaalslag naar de zorg maken zij goed.”

Alrijne Ziekenhuis

“Wat ik met name geleerd heb is dat ik het niet alleen hoef te doen als manager. Met een duidelijke missie en visie krijg je medewerkers mee om doelen te verwezenlijken. Als het waarom maar duidelijk is. Onze organisatie is mede door deze training een enthousiaste lerende organisatie geworden die beter is gaan samenwerken. Grote dank aan Ruud!”

Thebe

Meer weten?

Wil je meer informatie of vrijblijvend kennismaken en mogelijkheden verkennen?

Neem dan contact met ons op via dit contactformulier.

Verbeta | Miriam van Hattum
Miriam van Hattum