Verbeta | Dianne Engels

Dianne Engels

Verbeta | Dianne Engels

“Denk dat je geluk hebt. Als je zo denkt, komt het geluk langzaam maar zeker jouw kant op.”

Meer over Dianne

Als gezondheidswetenschapper, docent, veranderkundige en bestuurder ligt mijn interesse bij het effectief invoeren van strategieën en veranderingen. Zijn stakeholders/medewerkers aangehaakt en zetten zij zich in voor de ambitie en doelen van de organisatie? Dat is waar het om gaat: Samen kom je immers verder. Blijven leren, samen met anderen, geeft mij veel energie. Werk is een belangrijk deel van onze tijd, laat ons hierin vooral geluk nastreven.
We staan voor een uitdagende tijd waarin de maatschappij ongekende vraagstellingen kent en waarin oude breinen en jonge breinen samen tot nieuwe inzichten en oplossingen komen.

Ik vind het bijzonder waardevol om in deze fase van mijn leven mee te werken aan het continu leren en verbeteren van organisaties, zoals dat vanuit de Lean filosofie ontwikkeld is bij Verbeta. De volgende stap in de ontwikkeling van Verbeta past bij mijn ervaring en waarden en is gelegen in het verder groeien naar de verbinding met Leiderschap op bestuurlijk en toezicht niveau, in ondersteuning bij regionale vraagstukken als ook bij de veerkrachtontwikkeling van teams.
Na een burn-out in 2014 heb ik (vanuit onder meer mindfullness en tai chi chuan beoefening), weer bewust geleerd om meer wijsheid in mijn werk toe te passen. Het gaat niet om hard werken, maar om “Kaizen” steeds met plezier en met mensen stapsgewijs verbeteren, en hierin van echte betekenis zijn.

Wie ben ik?

Als Limburger, wonend in Brabant, heb ik van beide provincies het bourgondische en gastvrije in mijn genen zitten. Ik houd van lekker eten, keramieken, skiën, fitnessen en wijnproeven. Ik vind t prachtig om in de bergen en wijngebieden te wandelen. Ik ben altijd nieuwsgierig, waardoor ik veel lees en reis. Oosterse literatuur en filosofie hebben al lang mijn brede belangstelling.